In opdracht van De Klepper hebben wij de sferen versterkt door middel van licht, geluid en video. Tijdens dit Oranje Night feest kwam Jan Vayne & DJ Twinnie optreden.

Biografie Jan Vayne
Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuose pianospel te kijken,maar bovenal te luisteren.

Geboren in het Drentse Zuidwolde in 1966, kreeg Jan al op vierjarige leeftijd pianolessen. Als tienjarige gaf hij concerten en sleepte eerste prijzen in de wacht op concoursen. Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Jan Vayne heeft zich vanaf die tijd erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Vrijheid laat zich niet vangen in hokjes. Deze gedachte staat bij Jan altijd voorop. Zowel in zijn leven als in zijn muziek.
Zijn uitzonderlijke improvisatie talent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang.

In 2004 ontstond een nieuw initiatief na het horen van het thema van dancefeest Sensation. Een bewerking door danceproducers RANK1 van Mozart’s Lacrimosa. Hierdoor gefascineerd benaderde Jan Vayne DJ/producer Armin van Buuren om een samenwerking te onderzoeken. Korte tijd later werd Jan Vayne door STEP benaderd met de vraag hoe klassieke muziek toegankelijker gemaakt kon worden voor een breder publiek. Het resulteerde in de CD Classical Trancelations (een mix van Trance en klassieke muziek) en het nummer Serenity. Een hechte muzikale vriendschap tussen twee uitersten. Nieuw hoogtepunt is het live optreden op Sensation White 2005 in de Amsterdam Arena.

26 maart 2009
De Klepper Oudewater